ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ;

Μπορείτε να μου κάνετε ερωτήσεις, να μιλήσετε για την περίπτωσή σας ή να κλείσετε ραντεβού μαζί μου επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή με όποιον άλλο τρόπο επιθυμείτε από αυτό το σύνδεσμο.
Για να μάθετε περισσότερα για εμένα και τη φιλοσοφία εκπαίδευσης που ακολουθώ μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα μου.



ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;


Τα μαθήματα διαρκούν 1 ώρα και λαμβάνουν μέρος στο χώρο που ζει ο σκύλος σας. Είναι σημαντικό να παρατηρήσω τις συμπεριφορές που επιδεικνύετε και εσείς αλλά και ο σκύλος σας στο χώρο σας και στην καθημερινότητά σας ώστε να καταλλήξουμε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης. Άλλωστε πρόκειται για ένα μάθημα το οποίο θα παρακολουθήσουν δύο μαθητές: ιδιοκτήτης αλλά και σκύλος!

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;

Στην πρώτη μας γνωριμία ουσιαστικά αναλύουμε το λόγο για τον οποίο με καλέσατε και τι θέλετε να πετύχουμε μέσα από την εκπαίδευση του σκύλου σας. Σας κάνω ερωτήσεις για το ιστορικό του σκύλου, τις συνήθειες του αλλά και τις δικές σας, την καθημερινότητά σας και φυσικά μιλάμε για το τι θέλετε και τι μπορούμε να πετύχουμε μέσα από την εκπαίδευση. Είναι μία συνομιλία στην οποία συμμετέχει και ο σκύλος σας, μιας και καθώς εμείς μιλάμε για αυτόν, μας μιλά και αυτός για τη ζωή του μέσα από τις συμπεριφορές και τη γλώσσα σώματός του. Ακούγοντας και το σκύλο αλλά και εσάς, καταλήγουμε στο τέλος του πρώτου μαθήματος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα ακολουθήσουμε και στο πόσα μαθήματα θα χρειαστούν.


ΠΟΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;

Μία δύσκολη ερώτηση για εκπαιδευτές, και όχι μόνο. Είναι τόσες πολλές και διαφορετικές οι περιπτώσεις εκπαίδευσης που υπάρχουν για τους ιδιοκτήτες και τα σκυλιά τους που θα ήταν αδύνατο να βάλει κανείς ένα συγκεκριμένο αριθμό. Μπορεί να χρειάζεται ένα μόνο μάθημα για τη δική σας περίπτωση, ή μπορεί να χρειάζονται 10. Ο σκοπός των μαθημάτων μας είναι να γίνετε εσείς ο εκπαιδευτής του σκύλου σας, να μάθετε να τον καταλαβαίνετε, να σέβεστε ο ένας τα όρια του άλλου και να του επικοινωνείτε αυτό που θέλετε με επιτυχία για το υπόλοιπο της ζωής του χωρίς να χρειάζεστε διαρκώς κάποιον ειδικό δίπλα σας. 


ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;

Σε κάθε μάθημα εκπαίδευσης που θα κάνουμε θα πρέπει σίγουρα να βρίσκονται όσοι ασχολούνται καθημερινά με το σκύλο, όσοι δηλαδή είναι υπεύθυνοι για αυτόν και τους θεωρεί οικογένειά του. Αν δηλαδή είστε ζευγάρι και ασχολείστε καθημερινά και οι δυο σας με το σκύλο, καλό θα είναι να βρίσκεστε και οι δύο στο μάθημα και όχι μόνο ο ένας.

Επίσης θα ήταν προτιμότερο αν στο πρώτο μας μάθημα δεν παρευρίσκονται καθόλη τη διάρκεια μικρά παιδιά κάτω των 8 ετών, μιας και μπορεί άθελά τους να παρεμποδίσουν τη διαδικασία εκπαίδευσης. Σε αργότερα μαθήματα η παρουσία τους όχι μόνο επιτρέπεται αλλά μπορεί να κριθεί και απαραίτητη, αναλόγως την περίπτωση.